Fii Sanatos


Un profesor a devenit faimos după ce a publicat temele de vacanță pentru elevii săi

09/06/20 (4934 vizualizari)

Profesorul italian Cesare Kata, din școala Polo Scolastico Paritario Don Bosco, orașul Fermo, le-a dat elevilor săi o listă întreagă cu teme pentru vară. Ea este alcătuită din 15 sarcini, care constituie cele mai bune lucruri pe care le putea face pentru ei! 

Temele petru vacanță propuse de Cesare Kata au fost atât de bine gândite, încât a devenit virală pe internet, adunând zeci de mii de like-uri! Iată ce înseamnă să-ți iubești meseria și discipolii! Deci...

  1. Faceți plimbări matinale, în singurătate, admirați jocul razelor de soare și gândiți-vă la ceea ce vă face fericiți.
  2. Folosiți cuvinte noi, învățate în timpul anului. Cu cât mai multe cuvinte veți spune, cu atât mai interesant veți putea gândi și cu atât veți fi mai liberi.
  3. Citiți! Cât mai mult. Dar nu pentru că trebuie să o faceți. Citiți, deoarece vara inspiră visuri și aventuri, iar lectura e ca un zbor. Citiți, pentru că este cea mai bună formă de rebeliune (pentru sfaturi despre ce să citiți, adresați-vă profesorilor).



  4. Evitați tot ceea ce aduce negativ și sentiment de deșărtăciune (lucruri, situații și oameni). Căutați inspirație și prieteni care vă îmbogățesc spiritual, vă înțeleg și vă prețuiesc pentru cine sunteți.
  5. Dacă simțiți tristețe și frică, nu vă faceți griji: vara, ca și orice lucru frumos în viață, poate provoca confuzie în suflet. Depănați sentimentele și emoțiile într-un jurnal, iar în septembrie, dacă doriți, le puteți discuta împreună cu profesorul sau prietenii).
  6. Dansați fără jenă, pretutindeni și oriunde: pe ringul de dans sau chiar în camera voastră, în singurătate. Vara – e ca un dans și ar fi păcat să nu participați și voi.
  7. Admirați, măcar o dată, magia unui răsărit de soare. În tăcere. Respirați profund. Închideți ochii și fiți recunoscători.



  8. Cât mai mult sport.
  9. Dacă ați întâlnit pe cineva care v-a plăcut cu adevărat, spuneți-i acest lucru cât se poate de frumos și convingător. Nu vă fie teamă să fiți înțeleși greșit. Dacă nu se întâmplă nimic, înseamnă că nu vă e destinat, iar dacă ați fost înțeleși și ați primit un răspuns afirmativ, atunci veți petrece împreună vara și acesta va fi un timp petrecut cu adevărat minunat. (În caz de eșec, reveniți la pasul 8.)
  10. Recitiți notițele din timpul lecțiilor: comparați ceea ce citiți cu ceea ce se întâmplă în viața voastră.
  11. Fiți la fel de fericiți ca soarele, liberi și neîmblânziți ca marea.
  12. Nu înjurați. Fiți buni și politicoși.
  13. Vizionați filme bune, cu dialoguri emoționale profunde (dacă puteți, în limba engleză), pentru a vă îmbunătăți simultan limba engleză și a vă dezvolta capacitatea de a simți și de a visa. Nu lăsați filmul să se termine odată cu titrele finale, ci retrăiți-l iar și iar, incluzându-l în experiența acestei veri.
  14. Vara – e magie. În soarele strălucitor de dimineață și în serile de vară fierbinți, visați despre ceea ce poate și trebuie să fie viața. Faceți tot ce vă este în puteri și nu renunțați la visul dorit.
  15. Fții buni și mărinimoși.

Sursa: http://fit4brain.com/9346