Fii Sanatos


Autoexaminarea sânilor

07/10/18 (7573 vizualizari)

Autoexaminarea sanilor este un examen clinic care contribuie la cresterea constientizarii in ceea ce priveste sanatatea sanilor. Controlul permite cercetarea acestei zone foarte importante a corpului, observarea modificarilor care se produc in textura sanilor din cauza schimbarilor hormonale, in special odata cu inaintarea in varsta.

De ce este bine sa-ti cunosti sanii?

Daca iti cunosti sanii, este mai usor sa observi schimbarile subtile care pot aparea, dar cu potential risc. De exemplu, poti sa simti o ingrosare la suprafata pielii in partea superioara a sanului, aproape de brat, in momentul in care te palpezi.

Daca iti cunosti bine sanii, vei stii ca in acest loc pielea este de obicei foarte intinsa si ca nu trebuie sa existe asa ceva. Insa, daca nu te-ai mai autoexaminat anterior, vei putea sa nu remarci aceasta diferenta. Observarea unei astfel de schimbari ar trebui sa te faca sa consulti un medic fara intarziere.

Desi majoritatea anomaliilor care se descopera de-a lungul examinarii nu sunt canceroase, exista si riscul existentei unei tumori maligne. O parte dintre acestea se pot gasi in primul stadiu si implicit bolnava beneficiaza de un tratament mai eficient. Fiți cu noi pe facebook:

Cum sa efectueaza autopalparea?