Fii Sanatos


Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului

20/10/17 (3587 vizualizari)

În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, în Moldova se sărbătoreşte Ziua lucrătorului medical și a farmacistului. Istoria acestei zile datează încă din 1800, atunci când medicul american, Wiliamson Crawford Long, a folosit pentru prima dată anestezia într-o operaţie.

În Republica Moldova, Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului a fost instituită prin Decret prezidenţial în anul 1994, pentru a oferi ocazia de a onora, în mod oficial, oamenii care stau la straja sănătăţii publice.

Această profesie este pe bună dreptate considerată una din cele mai nobile din lume, dar şi una de o responsabilitate inegalabilă. Majoritatea absolută a lucrătorilor medicali îşi onorează funcţiile de serviciu la un înalt nivel de măiestrie profesională, muncind cu jertfire de sine, deseori în afara orelor de program, ghidându-se în activitatea de zi cu zi, de obligaţia supremă fixată în Jurământul lui Hipocrate.

Lucrătorii medicali sunt cei care aduc bucuria continuităţii neamului în fiecare familie, care dăruiesc o rază de speranţă suferindului, tratează boala şi sufletul, în baza simplei chemări a inimii. Apreciem înalta contribuţie a tuturor medicilor, asistenţilor medicali, farmaciștilor și tuturor celor ce activează în acest domeniu.

Admirăm abnegaţia și angajamentul Dvs. profesional, valorile pe care le întruchipaţi, dedicându-vă exercitării uneia dintre cele mai nobile profesii – cea de medic! Fiți cu noi pe facebook: