Fii Sanatos


Felicitări! Așteptați... o fetiță!

20/10/17 (3391 vizualizari)

 

Sunt multe „semne populare” care prezic sexul copilului. Se spune că, dacă o viitoare mămică are poftă exagerată de dulciuri, are burta mai rotundă, simte mai activ mișcările fătului, nu arată atât de bine, spunându-se în popor că fetele iau din frumusețea mamei, atunci cel mai probabil că va avea o fată... Dar, acestea pot fi și semne obișnuite ale unei sarcini, indiferent de sexul copilului.

Potrivit unui studiu publicat în revista Brain Behaviour and Immunity, există o relație între sexul copilului și imunitatea mamei.

Cercetătorii au monitorizat 80 de femei însărcinate pe parcursul întregii sarcini și au examinat nivelul citokinelor (markeri imuni), în dependență de sexul fătului. Acesta a fost obiectivul principal al studiului. Dar, deși nu s-au observat diferențe vădite, la lumină a ieșit ceva mai interesant și mai intrigant. Liderul studiului, Amanda Mitchell, cercetător la Institute for Behavioural Medicine Research at Ohio State’s Wexner Medical Center, susține că "celulele imunitare ale femeilor care purtau feți de sex feminin au produs mai intens citokine pro-inflamatorii, atunci când au fost expuse la bacterii, viruși sau alte condiții neobișnuite ale mediului ambiant. Acest lucru înseamnă că, femeile care poartă fetițe, au prezentat un răspuns inflamator mai mare, în comparație cu femeile cu feți de sex masculin."

Inflamația excesivă poate provoca greață, dureri, oboseală și poate amplifica simptomele unor afecțiuni, cum este astmul bronșic.

Deci, dacă ești însărcinată și prezinți o reacție exagerată la mediul ambiant (viroze, răceli), iar procesul inflamator se manifestă mai intens, declanșând efecte secundare neplăcute, atunci cel mai probabil că așteptați o fetiță. Felicitări! Fiți cu noi pe facebook: